امروزه دسترسی ما به اطلاعات، وسیع و گسترده است که این اطلاعات در مورد مواد غذایی میباشد و در واقع، میتوانیم با این امکانات جهت گیری رژیم غذایی را ببینیم اما بعضی زمانها تمیز دادن این اطلاعات از یکدیگر کمیسخت است اما بهتر است که تمام این اطلاعات را چشم بسته قبول نکنیم و ببینیم که متخحصصان در این امر چه توصیههایی برای ما دارند به همین دلیل در این قسمت از ورزش و تناسب اندام نمناک تصمیم داریم اشتباهاتی را به شما بگوییم که افرادی که رژیم غذایی سالم را دنبال میکنند، آن را مرتکب نمیشوند.

اشتباهات بارز در تغذیه
18 اشتباه رایج تغذیهای که حتی افراد سالم مرتکب میشوند
1. نوشیدن آب میوه
آب میوه منبع غنی از مواد مغذی از جمله:ویتامین c میباشد اما مشکل اینجاست که نوشیدن آن میتواند قند زیادی را وارد بدن کند و همچنین کالری بسیار بالایی نیز دارد و در مجموع این که آب میوه آنقدرها هم برای سلامتی مفید نیست. البته که آب میوههای با کیفیت بالا و 100 درصدی برای بدن مفید هستند اما طی پروسههایی که در فرآیند تولید و کارخانه میگذرانند، خاصیت صد در صدی خود را از دست میدهند.
2. مصرف انرژی زاها
معمولا افراد سعی دارند که برای بازیابی انرژی خود از انرژی زاهای آماده استفاده کنند اما این محصولات حاوی نگهدارندهها و شکر هستند که بسیار مضر میباشد.میتوانید برای تامین انرژی از مواد غذایی مثل آجیل استفاده کنید که حاوی میزان کمیشکر و چربی بوده و به مقدار متناسبی فیبر و پروتئین دارد و برای مصرف نوشیدنیهای ورزشی اگر کمتر از یک ساعت ورزش میکنید، نیازی به نوشیدنی ورزشی ندارید که این نوشیدنیها بیشتر مخصوص افراد حرفهای میباشد.
اگر به طور منظم از این نوشیدنیها استفاده میکنید، باید بدانید که اینها مقدار زیادی قند دارد که حین ورزش معمولی هم قادر به سوزاندن شان نخواهید بود. این نوشیدنیها همچنین کالری بیش از حد بالایی نیز دارند.
3. غذاهای ارگانیک در چند سال اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است
ما انسانها به دنبال غذاهای بهتر برای خود و بدنمان هستیم و همچنین محصولات ارگانیک حاوی مواد ضد آفت و سمینیستند. به همین دلیل یکی از اثرات جانبی انها احتمال آفت زدگی این محصولات میباشد که البته هنوز در مورد مضرات و فواید آن تحقیقات ادامه دارد.
4. محصولات کم چرب
هنوز در مورد میزان چربی موجود در رژیم سردرگمیها زیاد است و همه ما معتقدیم که محصولات کم چربی سالم تر هستند اما این موضوع مطلق نیست و حقیقت این است که کارخانه داران برای محصولات کم چرب، قند استفاده میکنند تا به آن مزه بدهند و به یاد داشته باشید که همه چربیها بد نیستند و بدن میتواند از چربیهای اشباع نشده استفاده کند که کلسترول پایینی دارد.
5. مصرف گرانولا
بسیاری از افراد بر این باورند که گرانولا ماده غذایی سالمیمیباشد زیرا تشکیل شده از آجیل، جو، غلات کامل، و میوههای خشک شده میباشد اما یادتان باشد که این ماده هم شکر دارد. گرانولا از لحاظ تامین آهن و فیبر خاصیت دارد اما باید به قند آن نیز توجه کنید.
6. مصرف میوههای خشک
میوههای خشک کوچک بوده و انرژی کمیدارند اما میتوانند ویتامینها، مواد معدنی و فیبرها را افزایش دهند. میوههای خشک حاوی فروکتوز و گلوکز هستند و قند موجود در میوههای خشک میتواند مشکلات زیادی را برای سلامتی فرد ایجاد کند.

استفاده از گرانولا در تغذیه
عادات و اشتباهات تغذیهای که باید ترک شود
7. مصرف سالاد برای ناهار
اگر سالاد شما حاوی تن ماهی، سبزیجات، و ماست است، حتما سالم است اما اگر سالاد شما فقط از مرغ سوخاری ، پنیر و گوشت قرمز تشکیل شده، انگار که در حال خوردن یک برگر هستید. سالادها همیشه از لحاظ کالری بهترین انتخاب نیستند و اگر سالاد شما همراه با مرغ سرخ کرده، گوشت قرمز، پنیر و کارامل است، مطمئن باشید که کالری آن بسیار بالا خواهد بود. مواد موجود در سالاد سالم شامل میوهها، لوبیا، سبزیجات سبز و رنگی میباشد.
8. مصرف کره بادام زمینی
کره بادام زمینی را بی شک همگان دوست دارند و میتوانید با یک تکه کوچک از آن هم سیر شوید اما مشکل اینجاست که بادام زمینی زیادی در این محصول به کار رفته و چربی ترانس و شکر آن نیز بالاست و این مواد ممکن است باعث ایجاد بیماریهای قلبی بشود.
9. خوردن شکلات تلخ
شکلات تلخ حاوی پلی فنولها است که میتواند کلسترول خون را پایین بیاورد و خطر دیابت را کاهش دهد، و همچنین ذهن فرد را نیز بهبود ببخشد. کاکائوها بسیار سالم هستند اما چون با مصرف آن به آن تمایل بیشتری پیدا میکنیم، ممکن است زیاده روی کنیم و دچار اضافه وزن شویم و اگر میتوانید بعد از وعده غذایی شکلات بخورید.
10. مصرف پرتقال برای ویتامین C
ویتامین c به عنوان یک آنتی اکسیدان نقش مهمیدر بدن دارد و این ماده باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی فرد میشود. یک پرتقال حاوی 100 میلی گرم ویتامین c و 70 کالری میباشد اما حقیقت این است که بسیاری از مواد دیگر ویتامین c بیشتر و کالری کمتری نسبت به پرتقال دارند.
مثلا میتوانید از توت فرنگی یا یک فلفل دلمهای قرمز و یا کلم بروکلی استفاده کنید و هر چقدر که میخواهید، میتوانید غذاهای سالم مصرف کنید.
افراد معمولا با مصرف غذاهای سالم، نمیفهمند که چرا وزنشان کم نمیشود و نکته اصلی اینجاست که مواد سالمیمثل آجیل، آووکادو و جو بسیار مفید هستند اما کالری کمیندارند و اگر نمیتوانید میزان مصرف این غذاها را محدود کنید، باید سعی کنید که از پکیجهای کنترل شده استفاده کنید و خرید پکهای مینی سایز این مواد میتواند کالری را محاسبه کند.
11. مصرف کرفس بخاطر کمبود کالری
تنها یک برگ از کرفس 10 کالری دارد و محتوای سلولز آن به گونهای است که در بدن هضم نمیشود ولی کرفس خوردن از چیپس سیب زمینی بهتر است اما ممکن است با زیاده روی در آن مشکلاتی برای فرد رخ دهد. بارها در بخش سلامت تغذیه نمناک توضیح دادیم سدیم و فیبر موجود در کرفس بالاست، بنابراین میتواند باعث ایجاد درد، نفخ و یا یبوست شود و سدیم همچنین برای فشار خون نیز مضر است و بهترین راه این است که کرفس را با سبزیجات دیگر مخلوط کرده و مصرف کنیم.

تغذیه نا مناسب در رژیم
تفکرات اشتباه تغذیه ای
12. مصرف فلفل های تند
فلفل تند متابلویسم بدن را بالا میبرد و چربی سوزی را نیز افزایش میدهد و مولکولی در این ماده وجود دارد که باعث میشود مصرف 6 گرم از فلفل قرمز را موجب چربی سوزی کند اما مصرف بیش از حد آن باعث ایجاد حساسیتهای شدید خواهد شد.
13. استفاده از روغن نارگیل
روغن نارگیل یک چربی اشباع شده است و نوع چربی آن باعث ایجاد بیماریهای قلبی میشود. در واقع تا سال 2017 این روغن را اصلا مفید نمیدانستند و البته که چربی اشباع این روغن به اندازه روغنهای مصنوعی مضر نیست اما در هر حال باید مصرف آن را محود کنید و به دنبال چربیهای اشباع نشده باشید.
14. مصرف وعدههای کوچک با دفعات بالا
اغلب گفته میشود که برای سلامت بیشتر باید تعداد دفعات وعدهها را بالا برد و مقدار آن را کم کرد اما مطالعات نشان میدهد که تفاوت چندانی با مصرف سه وعده وجود ندارد. متابلویسم بدن ما تنها به سایز وعدههای غذایی بستگی دارد پس بنابراین زمانی که وعده را بزرگ تر یا کوچک تر میکنیم، متابلویسم ما تغییر میکند. تعداد این وعدهها به میزان کالری کلی بدن تاثیر خاصی نمیگذارد.
همچنین بخوانید:
فواید نماز که باورتان نمیشود!
15. نمک برای بدن مضر است
نمک اضافی در رژیم میتواند باعث فشار خون بالا و افزایش مشکلات گوارشی یا حتی آسیب به کلیه شود و از طرف دیگر، نمک از لحاظ مواد معدنی بسیار غنی است و بدن به آن نیاز دارد. پس چگونه تعادل را باید ایجاد کرد؟ میزان نمک مصرفی را کاهش دهید اما آن را کاملا قطع نکنید و بدانید غذاهای فراوری شده نیز میزان نمک بسیار بالایی دارند.
16. دست کشیدن از صبحانه
میلیونها بار این جمله را شنیده ایم که صبحانه وعده مهمیدر روز میباشد اما حقیقت این است که افرادی که از صبحانه دست میکشند، bmi بالاتری دارند و این افراد نمیتوانند گلوکز را به اندازه مناسب داشته باشند و در نتیجه با اضافه وزن روبرو خواهند شد و البته نخوردن صبحانه به این معنا نیست که هیچ وقت نتوانید کاهش وزن داشته باشید.

مصرف فلفل تند در تغذیه
عادات غلط رفتاری در تغذیه
17. نوشیدن آب از بطری
عموما آب بطری از آب شیر سالم تر نیست و چیزی که واضح است، این است که آب درون بطری به اندازه زیادی در معرض پلاستیک قرار گرفته است. پلاستیک نیز مضرات زیادی برای فرد دارد و بنابراین مصرف آب شیر تسویه شده بسیار سالم تر و ارزان تر از آب بطری میباشد.
18. وزن کردن روی ترازو
زمانی که ورزش میکنیم و غذاهای سالم مصرف میکنیم، مایلیم که نتایج را به سرعت مشاهده کنیم و بنابراین دوست داریم که یکسره خودمان را بکشیم. بدن انسان از چربی زیادی تشکیل شده است و کاهش وزنگاهی اوقات به دلیل از دست دادن آب است و ربطی به این چربیها ندارد و در کل راههای زیادی برای سنجش کاهش وزن واقعی وجود دارد، مثل اندازه گیری میزان چربی در بدن که میتوانید در انتهای روز تنها با نگاه کردن با آینه متوجه شوید که چربی از دست داده اید یا خیر.
منبع : سلامت بان